Het verhaal van Polo Ralph Lauren

november 3rd, 2014

Ralph Lauren Lipschitz werd geboren op 14 oktober 1939 in New York en werd uiteindelijk een van de leiders in de hedendaagse vormgeving. Uit een Joodse familie en getogen in Bronx studeerde hij economie aan de Universiteit van de Stad van Manhattan, waar hij uitblonk met de duidelijkheid om te weten wat hij wilde doen en hoe hij het zou doen.

0922_ralph-lauren_400x400

Op de leeftijd van 25 trouwde hij met Ricky Low-Beer, een vrouw die hem in stilte begeleid in al zijn inspanningen op een onvoorwaardelijke manier, terwijl het verhogen van hun 3 kinderen, die nu deel uitmaken van het bedrijf.

Ralph begon zijn carrière in de modewereld in 1967. Zijn 1ste job werkte voor Beau Brummel Dassen, een bedrijf dat banden gemaakt en was de inspiratie van wat er gaande was om te bevallen als zijn eigen merk. Dat jaar lanceerde hij een bedrijf met de naam Polo. Hij maakte originelen banden, die iets anders voor de mensen die ze gebruikt zouden kunnen uitdrukken: namelijk klasse, stijl en elegantie.

Het volgende jaar werd hij lid van Norman Hilton en stichtte Polo Fashions New York en begon met het opnemen van een volledige lijn van kleding voor mannen.

In 1969 richtte hij de eerste winkel die is gevestigd in een andere, een revolutie in het concept van de retail omgeving in die periode als zijn winkel was binnenkant van Bloomingdale’s in New York.

Ralph Lauren hield continu rijden modewereld trends met zijn eerste kledinglijn voor vrouwen in 1972, toen hij voor het eerst introduceerde de beroemde polo shirt en polo speler logo. Hij verklaarde op een gegeven moment dat toen hij ontwerpt collectie van een vrouw, heeft hij een personage in zijn geest. Dingen zoals wie is zij? waar woont ze? Wat doet ze? Hij bestudeert haar persoonlijkheid en ontwerpt voor en door haar. Door dit concept Ralph Lauren toont hoe hij de iconografie van de Verenigde Staten kan decoderen in zijn visie, zowel westerse Native American cultuur en de West Hollywood glamour.

In 1974 begon hij met het opnemen van film dressing als Robert Redford droeg Polo in The Great Gatsby-film.

In 1981 opende hij zijn eerste winkel in Londen en 2 jaar laatste was de eerste modeontwerper creëren van een hele lijn van woninginrichting.

Het toppunt van zijn geest ontstond in 1986, toen hij zich omdraaide om de Rijnlander herenhuis in New York, een spectaculair gebouw uit de late negentiende eeuw, en plaatste de flagship store van het bedrijf. Vanaf de jaren 90 het bedrijf uitgebreid tot de sport wereld met zijn succesvolle lijn Polo Sport aan het hogere segment van de markt en zijn financiële positie aanzienlijk versterkt wanneer de beursgang in 1997.

Leave a Reply